Maydanoz Kurusu / Dried Parsley

82,50

NET: 30GR

Kategoriler:

Açıklama

Maydanoz Kurusu Nedir?

Maydanoz kurusu, taze maydanozun daha uzun süre saklanabilmesi için çeşitli yollarla kurutulmasıyla elde edilen ve yemeklerde sıkça kullanılan şifalı baharat çeşididir. Nasıl yapılır sorusunun cevabı ise öncelikle taze maydanoz güzelce temizlenir ve fazla suyu bir örtü veya peçete ile alındıktan sonra fırında, açık havada, mikrodalga fırında, güneşte veya gıda kurutucu makinede kurutulabilir.

Maydanoz Kurusu Nerelerde Kullanılır?

Nerelerde kullanılır diye düşünüyorsanız, maydanoz kurusunu taze maydanoz kullandığınız tüm yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Özellikle makarnalarda, çorbalarda, sos ve marinelerde, güveç yemeklerinde, köfte harçlarında, salatalarda, et, balık ve tavuk harçlarında kullanılması önerilir. Ayrıca yemeklerinizin üzerinde hem görüntüsü hem de aroması ile maydanoz kurusunu çok seveceksiniz!

Maydanoz Kurusu Nasıl Kullanılır?

Maydanoz kurusunu tüm yemeklerinizde hem baharat olarak hem de süsleme için kullanabilirsiniz. Et, tavuk ve balıkların marinesine ekleyeceğiniz baharat mükemmel aroması ile yemeğinize lezzet katar. Ayrıca hazırlayacağınız çorbaları, makarnaların, salataların, ayran vb. içeceklerin üzerine Hayfene’nin doğal maydanoz kurusundan ekleyerek hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Maydanoz Kurusu / Dried Parsley” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir