Sumak / Sumac
₺88,75
NET: 70GR
Açıklama
- Sumak doğal ve güçlü bir antioksidandır, toksinleri ve zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır.
• Sumak antiinflamatuar özelliktedir ve vücuttaki inflamasyonu baskılayarak yangını önler. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarla savaşmada destektir.
• Sumak idrar yoluyla vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
• Sumak antimikrobiyal etkisi ile bakteriyal enfeksiyonlara karşı vücuda destektir.
• Sumak mideyi rahatlatır, hazımsızlığa yardımcıdır.
• Sumak kan şekeri kontrolüne yardımcı olarak insülin seviyelerinin normal seyrini sağlar.
• Sumak kolesterol seviyelerini düşürerek kalp sağlığını destekler.
• Sumak antikansorojen özelliğiyle vücudu kansere karşı korur.
Sumak nerelerde kullanılır?
- Tüm ana yemeklerde, çorbalarda, sebze yemeklerinde baharat olarak kullanılabilir. Yemeklerinizin pişerken ya da piştikten sonra üzerine ekleyebilirsiniz.
• İnce kıyılmış kuru soğana sumak ekleyerek acısını alır ve daha lezzetli bir halde getirebilirsiniz.
• Sarma ve dolmalarda limon gibi ekşi tadı vermek için kullanılabilir.
• Kısıra, kahvaltılık çemene, domates çorbasına, humusa, gavurdağı salatasına, ızgara sebzelere, kuskusa ve zeytinyağı soslarına çok yakışır.
• Bir gece önceden zeytinyağında bekletip, harmanlanmış tadıyla salatalara ve piyaza ekleyebilirsiniz.
• Karabiber, pul biber, kekik, nane, zerdeçal ve kimyonla eşit oranda karıştırıp, bu karışımı tüm çorbalarınıza, salatalarınıza, garnitürlerinize ve yemeklerinize ekleyebilirsiniz.
• Şifa deposu sumak çayı, suyu veya ekşisi yapabilirsiniz.
Sumak çayını demlemek isterseniz;
- 1 bardak suya, 1 yemek kaşığı sumağı 10 dakika kadar demleyin, süzdürün ve için.
ENGLISH
- Sumac is a natural and powerful antioxidant, removing toxins and harmful substances from the body.
- Sumac has anti-inflammatory properties and prevents inflammation by suppressing inflammation in the body. It is a support in fighting diseases such as cold and flu.
- Sumac helps to remove toxins from the body through urine.
- Sumac supports the body against bacterial infections with its antimicrobial effect.
- Sumac relaxes the stomach and helps indigestion.
- Sumac helps to control blood sugar and maintains the normal course of insulin levels.
- Sumac supports heart health by lowering cholesterol levels.
- Sumac protects the body against cancer with its anticancer properties.
Where is sumac used?
- It can be used as a spice in all main dishes, soups and vegetable dishes. You can add it to your meals while cooking or after they are cooked.
- By adding sumac to finely chopped onions, you can get it bitter and bring it more delicious.
- It can be used in wraps and stuffed dishes to give a sour taste like lemon.
- In short, it goes very well with breakfast fen, tomato soup, hummus, gavurdağı salad, grilled vegetables, couscous and olive oil sauces.
- You can soak it in olive oil the night before and add it to salads and blarney with its blended flavor.
- You can mix black pepper, chili, thyme, mint, turmeric and cumin in equal proportions and add this mixture to all your soups, salads, side dishes and meals.
If you want to brew sumac tea;
Brew 1 tablespoon of sumac in 1 glass of water for 10 minutes, strain and drink.
Nicolas Lecocq –
Nullam mauris orci, aliquet et, iaculis et, viverra vitae, ligula. Nulla ut felis in purus aliquam imperdiet. Maecenas aliquet mollis lectus. Vivamus consectetuer risus et tortor