Tarçın / Cinnamon

(2 müşteri değerlendirmesi)

72,90

NET: 50GR

Açıklama

Tarçının Faydaları Nelerdir

  • Magnezyum, kalsiyum, lif ve demir kaynağıdır.
  • İkinci tip diyabet hastalarında kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır.
  • Tarçın yağı başlangıç halindeki bronşit ve zatürreye iyi gelir.
  • Günde yarım kaşık alındığı takdirde kolesterolü düşürür.
  • Bal ve limonla alındığında soğuk algınlığı, grip ve nezleye iyi gelir.
  • Hazmı kolaylaştırır, mide kramplarını giderir, kusmayı önleyici bir etkisi vardır.
  • Balla karıştırarak 1 hafta boyunca her gün kahvaltı öncesi alındığında eklem ağrılarında ciddi bir azalma meydana gelir.
  • Tarçın koklamak hafızayı canlandırıcı etki yapar. İçine katıldığında yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur.
  • Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler.
  • Adet öncesi gerginliklere iyi gelir.
  • Antioksidan bakımından zengindir. Bu sayede birçok kanser türüne karşı koruma sağlar.
  • Hafızayı güçlendirir ve çevresel etkilere karşı duyarlılığı arttırır.
  • Gebelik döneminde vücutta oluşan cilt sorunlarının giderilmesinde etkilidir.
  • Tokluk hissini uzattığı için, kilo vermeye de yardımcıdır.

Tarçın Nasıl Tüketilir?

Tarçın toz olarak tüketilecekse, günde yarım çay kaşığını geçmemelidir. Ayrıca direkt tüketmek yerine yemeklerin içerisinde kullanılmalıdır. Tarçın kek, kurabiye gibi hamur işlerine ve yemeklere eklenerek tüketilebilir. Bununla birlikte kaynar su ile hazırlanan tarçın çayı da faydalarından yararlanmak isteyenler için idealdir. Eğer ağrı kesici özelliklerinden ve cilde olan faydalarından yararlanmak istiyorsanız, aktarlarda kolayca bulunan tarçın yağını kullanabilirsiniz. Bu yağı ağrılı bölgelere 2 damla şeklinde uygulayabilir, masaj yaparak cilde yedirebilirsiniz.

English

What are the Benefits of Cinnamon?

  • It is a source of magnesium, calcium, fiber and iron.
  • It has been found to lower blood sugar in patients with type 2 diabetes.
  • Cinnamon oil is good for bronchitis and pneumonia at the beginning.
  • If taken half a spoon a day, it lowers cholesterol.
  • When taken with honey and lemon, it is good for colds, flu and colds.
  • It facilitates digestion, relieves stomach cramps, has an anti-vomiting effect.
  • It has an effect of preventing vomiting.
  • When taken before breakfast every day for 1 week, a serious reduction in joint pain occurs.
  • Smelling cinnamon has a refreshing effect on memory. It is a natural food preservative that prevents food spoilage and bacteria growth when added.
  • Prevents coli bacteria from spreading throughout the body.
  • It is good for premenstrual tensions.
  • It is rich in antioxidants. It provides protection against many types of cancer.

How to Consume Cinnamon?

If cinnamon is to be consumed as powder, it should not exceed half a teaspoon per day. It should also be used in meals instead of consuming directly. Cinnamon can be consumed by adding to pastries and meals such as cakes and cookies. However, cinnamon tea prepared with boiling water is ideal for those who want to take advantage of its benefits. If you want to take advantage of its pain-relieving properties and benefits for the skin, you can use cinnamon oil, which is easily found in herbalists. You can apply this oil in the form of 2 drops to the painful areas, and massage it into the skin.

Tarçın / Cinnamon için 2 değerlendirme

  1. Nicolas Lecocq

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer nec odio. Praesent libero. Sed cursus ante dapibus diam. Sed nisi. Nulla quis sem at nibh elementum imperdiet.

  2. Nicolas Lecocq

    Nullam mauris orci, aliquet et, iaculis et, viverra vitae, ligula. Nulla ut felis in purus aliquam imperdiet. Maecenas aliquet mollis lectus. Vivamus consectetuer risus et tortor.

Değerlendirme yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir