İri Nohut / Large Chickpeas
₺54,90
NET: 500GR
Açıklama
- Nohutta sindirimi optimize ederek kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olan yüksek miktarda çözünür lif vardır. Normal seviyelerde insülin ve kan şekeri sağlayarak diyabet gelişimini önleyebilir ve insanların durumu yönetmesine yardımcı olabilir.
- Nohutun, demir, fosfor, magnezyum, bakır ve çinko yönünden zengin olması kemik sağlığı için son derece önemlidir. Bu minerallerin çoğu kemik mineral yoğunluğunu iyileştirmek ve osteoporoz gibi yaşa bağlı koşulları önlemek için gereklidir.
- Mineral selenyum meyve ve sebzelerin çoğunda bulunmamakla birlikte, nohutlarda bulunur. Karaciğer enzimlerinin düzgün çalışmasına ve vücutta kansere neden olan bazı bileşiklerin detoksifikasyonuna yardımcı olur. Ek olarak, selenyum iltihabı önler ve tümör büyüme oranlarını azaltır. Nohut ayrıca DNA sentezi ve onarımında rol oynayan folat içerir, böylece DNA’da kanser hücrelerinin oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. Nohutta bulunan fitokimyasallar olan saponinler, kanser hücrelerinin vücutta çoğalarak yayılmasını önler. Nohut ve diğer baklagillerden, tam tahıllardan, meyvelerden ve sebzelerden yüksek lif alımı, kolorektal kanser riskini azaltır.
- Nohuttaki yüksek lif, potasyum, C vitamini ve B-6 vitamini içeriği kalp sağlığını destekler. Nohut, kandaki toplam kolesterol miktarını düşürmeye yardımcı olan önemli miktarlarda lif içerir ve böylece kalp hastalığı riskini azaltır. Bir çalışmada, günde 4.069 miligram potasyum tüketenler, iskemik kalp hastalıklarından; daha az potasyum tüketenlere (günde yaklaşık 1.000 mg) kıyasla % 49 daha düşük ölüm riski taşıyorlardı.
- Nohuttaki kolin, vücudun kronik iltihapla savaşma yeteneğinde hayati bir rol oynayan bir makro besindir. Aynı zamanda uyku döngüsünü düzenler, kaslardaki hareket aralığını arttırır, ayrıca öğrenmeyi ve hafızayı artırır.
- Yüksek protein ve demir içeriği nedeniyle nohut saç dökülmesi yaşayanlar için harika bir doğal takviye görevi görebilir. Nohut ayrıca A, B ve E vitaminleri kaynağı olup, hepsi kafa derisi sağlığını iyileştiren ve kan dolaşımını artıran omega 6 yağ asitleri açısından oldukça zengindir.
- Nohut, daha iyi bir görüşe yardımcı olan A, C ve E vitaminleri gibi iyi bir çinko ve vitamin kaynağıdır. Düzenli olarak nohut alımı görme yeteneğinizi artırabilir.
- Nohuttaki manganezin varlığı cilt sağlığını arttırır, kırışıklıkların ve ince çizgilerin oluşumunu önler. Temel olarak, manganez, serbest radikallerin zararlı etkilerini tersine çevirerek kırışıklıkları önler.
English
- Chickpeas have a high amount of soluble fiber that helps regulate blood sugar levels by optimizing digestion. It can prevent the development of diabetes and help people manage the condition by providing normal levels of insulin and blood sugar.
- It is extremely important for bone health that chickpeas are rich in iron, phosphorus, magnesium, copper and zinc. Many of these minerals are necessary for improving bone mineral density and preventing age-related conditions such as osteoporosis.
- Although the mineral selenium is not found in most fruits and vegetables, it is found in chickpeas. It helps liver enzymes to work properly and detoxify some cancer-causing compounds in the body. Additionally, selenium prevents inflammation and decreases tumor growth rates. Chickpeas also contain folate, which plays a role in DNA synthesis and repair, thus helping prevent the formation of cancer cells in DNA. Saponins, the phytochemicals found in chickpeas, prevent cancer cells from multiplying and spreading in the body. High fiber intake from chickpeas and other legumes, whole grains, fruits and vegetables reduces the risk of colorectal cancer.
- The high fiber, potassium, vitamin C, and vitamin B-6 content in chickpeas supports heart health. Chickpeas contain significant amounts of fiber, which helps lower the total amount of cholesterol in the blood, thus reducing the risk of heart disease. In one study, those who consumed 4,069 milligrams of potassium per day suffered from ischemic heart disease; They had a 49% lower risk of death compared to those who consumed less potassium (around 1,000 mg per day).
- The choline in chickpeas is a macronutrient that plays a vital role in the body’s ability to fight chronic inflammation. It also regulates the sleep cycle, increases the range of motion in the muscles, as well as enhances learning and memory.
- Due to its high protein and iron content, chickpeas can act as a great natural supplement for those suffering from hair loss. Chickpeas are also a source of vitamins A, B and E, all of which are rich in omega 6 fatty acids that improve scalp health and increase blood circulation.
- Chickpeas are a good source of zinc and vitamins, such as vitamins A, C and E, which help better vision. Regular intake of chickpeas can improve your eyesight.
- The presence of manganese in chickpeas increases skin health and prevents the formation of wrinkles and fine lines. Basically, manganese prevents wrinkles by reversing the harmful effects of free radicals.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.